Unde poti sa faci cursuri de calificare pentru bucatari profesionisti

Profile recomandate

Bucatar Bucuresti CORNEL T. Bucuresti Muncitor,bun organizator,curat si cu o bogata experienta in arta culinara,toate acestea dobindite du...

Bucatar Bucuresti Sergiu P. Bucuresti Cu o experienta de peste 10 ani in industria hoteliera,am lucrat pentru hoteluri de 4 * si Companii ...

Bucatar Bucuresti Paul-Nicusor R. Bucuresti Buna ziua, ma numesc Racu Paul de profesie bucatar si lucrez in restaurante-catering-evenimente de 5...

Meseria de bucatar iti poate aduce satisfactii majore, intr-o perioada de incertitudine financiara si economica. Daca esti un pasionat al mancarurilor bine preparate, realizate cu suflet si daruire, mergi la un curs special de calificare care iti va oferi o diploma recunoscuta in tara si strainatate.

Ce face bucatarul?

Bucatarul realizeaza preparate culinare dupa diferite retete care sa satisfaca exigentele consumatorilor. Se ocupa de pregatirea produselor alimentare pentru gatit, masoara cantitatile necesare, le pune la dospit, fermentat, copt sau fiert. Dupa ce preparatele culinare au fost pregatite, urmeaza impartirea lor in portii.

Bucatarul utilizeaza in activitatea sa diferite produse alimentare, unelte si masini cu ajutorul carora transforma alimentele in preparate culinare. Astfel, el foloseste cutite, satar, robot de bucatarie, masini de curatat si de taiat zarzavat, masini de tocat, masini de amestecat, friteuza, cuptoare clasice sau cu microunde, agregate frigorifice.

 

Cursuri de bucatar la THR

THR este alt centru se organizeaza cursuri de gastronomie. Cursul dureaz 6 luni sin include atat pregatire teoretica, cat si pregatire practica. In cadrul acestul curs, cursantul va invata sa prepare semipreparate culinare: fonduri, sosuri, esente, aspicuri, aluaturi, gustari si antreuri, supe, creme, ciorbe, garnituri, salate, dulciuri, fripturi, mancaruri din legume si carne, aluaturi, salate, sosuri si multe alte preparate.

Cursantii pot opta si pentru cursuri de specializare de bucatar vegetarian, dietetician sau cursuri  de bucatar sef. Certificatul de calificare este atestat de Ministerul Educatiei.

 


Cursuri de bucatari la Eurodeal

Scoala Eurodeal organizeaza cursuri specializate de calificare ca bucatar. Cursul dureaza 4 luni si este structurat in doua parti: o parte teoretica si o parte practica. Practica se face in diferite restaurante, hoteluri sau unitati de catering.

Evaluarea finala se va face prin acordarea de note de catre o comisie de examinare, pe baza unui examen scris grila si a unei lucrari practice executate de cursant.

In cadrul cursului, cursantul va invata cum sa realizeze sosuri, fonduri glace, aluaturi, gustari calde si reci, supe, ciorbe, antreuri calde si reci, mancaruri din legume, carne, peste si fructe de mare. De asemenea, va invata cum sa pregateasca fripturile, salatele si dulciurile.

Cursuri de bucatar la Horeca School

Horeca School organizeaza cursuri de bucatar, bucatar sef, ospatar, barman, cofetar si patiser. Cursurile de bucatar se adreseaza celor care doresc sa obtina o calificare in aceasta meserie, dar si celor care vor sa urmeze aceste cursuri din placere, pentru a-si impresioa familia si prietenii cu priceperea gastronomica.

Cursul este conceput in cinci module, un plan de pregatire cu notiuni de baza si cu introducerea unor teme teoretice si practice europene. Practica este asigurata in locatii de 5 stele, utilate cu echipamente moderne. Parcurgerea si promovarea celor cinci module se finalizeaza cu un certificat de calificare recunoscut in toate tarile membre ale comunitatii europene.

Cursuri de bucatar la Fundatia Leonardo Murialdo

Fundatia Leonardo Murialdo organizeaza cursuri de bucatari, cu o durata de 4 luni jumatate. Cursul are drept scop insusirea unui set de competente profesionale care vor califica cursantul sa desfasoare activitati specifice meseriei de bucatar: sa stabileasca meniul, sa pregateasca alimentele, sa organizeze si sa coordoneze munca in bucatarie.

Autor: Mihaela Rotaru

 

Linkuri recomandate: Bucatar Bucuresti I Bucatar Cluj I Bucatar Constanta I Bucatar Iasi I  Bucatar Sibiu I Bucatar Timisoara